Abigail Martina

Abigail Martina

Inspiratiebronnen als Emeli Sandé, the Winans family, Kirk Franklin en Whitney Houston zijn een groot aandeel in Abigail’s muzikaliteit. Abigail is begonnen met zingen en spelen van de piano in de kerk. Dit is waar zij haar
fundament als soulvolle zangeres haar sound en présence aan te danken heeft. Zo stond ze vorig jaar in het voorprogramma tijdens de club tour van Berget Lewis. Verder zong zij ook backing voor artiesten als; Trijntje Oosterhuis, Michelle David, Michael W Smith en nog vele anderen.
Doordat Abigail zo veel bezig is met opbouwen van haar carriere werd zij vorig jaar opgemerkt en gescout om deel te nemen aan de grootste talentenshow; The Voice of Holland seizoen 5. Daar schopte zij het tot de liveshow in het team Marco Borsato.
Begin dit jaar ontving zij een Award door het deelraad van Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuidoost met daarop geschreven ’’for your magnificent contribution to world’s music and culture’’
December 2015 staat Abigail in Almere Schouwburg als één van de genomineerde voor de eerste editie van het Gospel Award.
Abigail Martina – een naam om niet meer te vergeten.