Classic meets Gospel

Quiet Words zijn niet alleen te horen in de Gospel maar ook in de klassieke muziek. De schakering aan menselijke emoties zijn vaak niet te vatten in woorden. Daarom is er muziek. Gospel meets Classic!
Red Limo String Quartet samen met bariton Hans Voschezang en Hammond-organist Rob Mostert brengen een mix van gospel, soul en klassieke muziek. Elvis E & Friends en Higher Level laten gospel van nu  horen.

red limo string quartet

Als je denkt aan strijkers in de popmuziek, dan kom je bijna automatisch uit bij het Red Limo String Quartet. Als strijkkwartet spelen zij een zeer uiteenlopend niet-klassiek programma. Als strijkerssectie groeiden zij in de afgelopen 10 jaar uit tot een van de meest gevraagde pop strijkkwartetten van Nederland. Inmiddels spelen ze bij o.a. The Kyteman Orchestra, Kensington en Wende Snijders. Red Limo String Quartet is veelzijdig, strak op elkaar ingespeeld en improviserend. Mede door de eigen arrangementen en affiniteit met popmuziek is het Red Limo String Quartet altijd overtuigend met een eigen kenmerkende sound.

Sietse van Gorkom (viool), Camilla van der Kooij (viool), Rani Kumar (altviool), Jonas Pap (cello)

Tickets button

Hans VoschezangHans Voschezang studeerde zang aan het Utrechts Conservatorium, waar hij in 1998 zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Aansluitend volgde hij de tweejarige operatraining aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen. In 2000 werd hij onderscheiden met drie prijzen op het Internationale Vocalisten Concours in ‘s-Hertogenbosch. In 2002 maakte Hans Voschezang zijn internationale operadebuut in Saint Saëns’ Henry VIII als de Duc de Norfolk naast Montserrat Caballé in het Liceu te Barcelona. Daarna volgden er vele internationale optredens in grote concertzalen.

Naast opera treedt Hans Voschezang ook op in concerten en is hij een veelgevraagd Lieder en oratoriazanger. Hij trad op met de London Philharmonic Orchestra, het Orchestre de la Suisse Romande, de Hanover Band, het Brabants Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest en The Academy of Ancient Music. Zijn repertoire omvat de passies van Bach, Handel’s Oratoria, Mendelssohn’s Elijah en een rijke keuze uit Mahler’s Lieder.

Rob Mostert

Rob Mostert is een van de toonaangevende Hammondspelers van Nederland. Zijn debuutalbum Englewood Cliffs Sessions (2011) neemt hij op met niemand minder dan Blue Note legende Rudy Van Gelder in New Jersey – een album vol spannende Hammond soul/jazz, waarvoor hij  lovende kritieken van Hammondfans in binnen- en buitenland krijgt.

Met opvolger ‘Go Big Or Go Home’ (2013) gaat Rob een stapje verder. Onder het motto ‘a bigger band, a bigger sound’ wordt een swingende blazers sectie ingelijfd voor de opnames van een funky soul/jazz album. Als een goed geoliede machine tourt de Rob Mostert Hammond Group langs festivals en theaters. Een van de hoogtepunten is de uitnodiging vier shows te spelen op het Rochester International Jazz Festival (US). Een tour de force waarmee de Rob Mostert Hammond Group definitief z’n visitekaartje afgeeft.

Met zijn virtuose solo’s en weergaloos voetenwerk op de machtige Hammond blijft Rob Mostert respect afdwingen. Voor 2016 staat een nieuw album en tour gepland met soul/blues zangeres Dede Priest.