Colours of God

Colours of God
Tickets button

“Colours of God” is één van de drie kerkkoren van de EBG Amsterdam- Stad en Flevoland. Het koor begon met muziekvirtuoos wijlen br. Rudy Duurvoort als dirigent, later overgenomen door br. Paul Hessen. Van september 2004 tot augustus 2015 stond het koor onder leiding van de creatieve, veelzijdige Maureen Koenders. In verband met haar studie heeft het koor tijdens deze periode een jaar onder leiding gestaan van Paul Menig. Sinds September 2015, na remigratie van Maureen Koenders, is Marlon Lokhin de nieuwe dirigent.

Het unieke van COG is de variatie in leeftijd : van 19 jaar tot en met 70…

Om de kwaliteit van de zang te verbeteren hebben de koorleden in 2012 een traject muzieklessen gevolgd bij het DGAI (Dutch Gospel Art Institute), onderdeel van de Muziekschool Amsterdam.

In 2012 beleefde het koor met het DGAI vele hoogtepunten, te weten:

  • Optredens in Nieuwe de La Mar Theater (80 jaar Muziekschool Amsterdam), ‘Open Podium Dag’ in het Concertgebouw Amsterdam.
  • Bij de premiere van “ Hoe duur was de suiker “ in de Stadsschouwburg mocht het koor zingen voor het koninklijk paar ( toen nog ) prins Willem Alexander en prinses Maxima.
  • Na een voorbereiding van ruim 3 jaar heeft het koor afgelopen zomer van 4 tot 18 juli olv “ElMar Productions “ , een reeks concerten en optredens, met succes voltooid in Suriname
  • Concerten in theater On Stage, dinnerconcert in Sana Budaya , een optreden tijdens de Bigisma dey van Quota in de St. Rosa kerk en het opluisteren van diensten in diverse (EBG) kerken waren onderdeel van deze Tour.