Zangeres Sabrina Starke heeft een geluid dat doet vermoeden dat ze van ver over de landgrenzen komt, maar ze komt ‘gewoon’ uit Rotterdam. Ze is geboren in Suriname en komt naar Nederland als ze zes maanden oud is. Ze begint in Rotterdam als zangeres in een reggaeband, tegelijkertijd krijgt ze ook interesse in de gitaar. En met die gitaar gaat ze haar eigen liedjes schrijven. Het is 2005 als ze besluit om te stoppen met de band en solo aan de slag te gaan.
En dan gaat het snel voor Sabrina. Ze doet in 2006 mee met de Rotterdam Talent Night en wint de eerste prijs; een optreden in het legendarische Apollo Theater in New York. Een jaar later wordt ze tweede bij de Grote Prijs van Nederland.
Voor haar debuutalbum Yellow Brick Road (2008) krijgt ze in maart 2009 uit handen van Giel Beelen een Gouden Plaat. Ook wint ze de Edison voor beste Nieuwkomer in 2009.
Bags & Suitcases is het tweede album van Sabrina Starke en verschijnt in oktober 2010. In september verschijnt de eerste single van dit album ‘Sunny Days’. Het album is opgenomen in Miami onder toeziend oog van producer Pete Wallace, die ook samenwerkte met artiesten als P!nk, Michael Bolton, Herbie Hancock en Alejandro Sanz.
Wallace produceert ook het derde album van Sabrina Starke dat in 2012 uitkomt. Outside The Box staat symbool voor een nieuwe fase in de carrière en het leven: “Ik ben al sinds het eerste album altijd bezig geweest met groeien en mezelf ontwikkelen. Een album is voor mij een weerspiegeling van de periode of fase waarin ik mijzelf bevind. Mijn persoonlijke ervaringen, gevoelens, visies, meningen, standpunten hoor je terug op elk album”, aldus Starke.
In september jl. verscheen haar vijfde album, getiteld ‘Sabrina Starke’, geproduceerd met Salle de Jonge. “Dat wilde ik altijd al en ik voelde dat de tijd er nu echt rijp voor was. Ik ben heel blij met het resultaat. Het is een soulvolle productie geworden. De selectie van de liedjes (waarvan het merendeel door Sabrina zelf is geschreven, red.) heb ik op gevoel gedaan. Het is een plaat met een duidelijk begin en een eind waarin de focus dit keer ligt op de boodschap en de stem.”